Web Sitenizin Hızını ve SEO Performansını Test Edin

Google, sizin de bildiğiniz gibi sık sık algoritma güncellemeleri yapıyor. Tüm web siteleri bu güncellemelerden bir şekilde etkileniyor. Bu tür ani değişimlere karşı web sitenizi hazırlıklı hale getirebileceğiniz SEO teknikleri var! 

SEO başarısının sırlarından birisi de, Google’ın algoritma değişimlerini takip etmenin yanı sıra, gelecek için odaklandığı hedefleri de doğru bir şekilde tahmin edebilmek. 

Örneğin; Google’ın kullanıcı deneyimine önem verdiğini tahmin etmek hiç de zor değil! Bu yüzden, mobile-first-index için sayfa hızını geliştirmeye yönelik güncellemeler yapmanın başarılı sonuçlar getireceği de bir o kadar açık! Bu tür temel ve Google’ın sürekli üzerinde durduğu alanlarda, düzenli olarak optimizasyon çalışmaları yapıyorsanız, bahsettiğimiz algoritma güncellemeleri sitenize herhangi bir zarar vermeyecektir. Hatta, tam aksine, SEO başarınızda size ek artılar kazandıracaktır. 

Kullanabileceğiniz Yardımcı Araçlar

SEO performansınızı artırmanızda size yardımcı olabilecek birçok araç var. Bu tür yardımcı araçları kullanırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, yapılan ölçümlerde herhangi bir ölçümün eksik olup olmadığıdır. Tüm genel performans metriklerini kapsayan tek bir aracın olduğunu söylemek zor. Bu yüzden, ilk iş olarak hangi metriklere ihtiyaç duyduğunuzu belirlemeli ve bu metriklere uygun araçlar seçmelisiniz. Doğru bir seçimle, sadece 3 veya 4 tanesi bile işinizi görebilir. Farklı araçlar kullanmanın en iyi yanı, yapılan ölçümleri karşılaştırabilmenizdir. 

Data, sadece güvenilirse değerlidir. DynaTrace, Quantum Metric, Foglight, IBM ve TeaLea gibi ürünler, gerçek zamanlı veri sundukları için güvenilirdirler, ama ne yazık ki fiyatları pek o kadar da uygun değil! 

Bu yüzden, bütçesi çok daha uygun farklı ürünlere ilgi duyabilirsiniz.

Performansınızı Test Edebileceğiniz Araçlar

Google Page Speed Insights: Bu aracı kullandığınızda, Google’ın sayfa performansınızla ilgili ne düşündüğünü kolayca görebilirsiniz.

Pingdom: Bu yardımcı araçla birçok temel metriğe erişebilir ve öneriler alabilirsiniz. Özellikle uluslararası bir hedef kitleniz varsa, bu araç işinize çok yarayacak! 

GTMetrix: Pingdom ile benzerlik gösterse de, kullanıcı deneyimini iyi analiz edebilmeniz açısından ek avantajlar sunuyor. 

WebPageTest: Kullanıcı ara yüzü size ilk başta zorlayıcı gelebilir, ancak tüm kritik metrikleri sağladığını gördüğünüzde memnun kalacaksınız. Ayrıca, farklı araçlardan elde ettiğiniz veriyi onaylama açısından da size destek olacaktır. 

Farklı araçlardan gelen verilerin birbirleriyle uyumlu olup olmadığını kontrol etmek önemlidir. Bu şekilde, yaptığınız çalışmaları da test etmiş olursunuz. Ortada bir tutarsızlık varsa, performans verilerinden önce, çözmeniz gereken farklı problemler var demektir. 

Bitirirken:

Google’ın algoritmaları kendilerini sürekli olarak geliştirmeye, yenilemeye devam edecek. Başarılı bir SEO performansı için; kullanıcı deneyimi, site hızı gibi Google’ın sıklıkla dile getirdiği konularda rutin bir şekilde performans geliştirme çalışmaları yapmanız gerekiyor. 

Web tecrübesi olan ve bu konulara dikkatli bir şekilde yaklaşan uzmanların, Google’ın algoritma güncellemelerinden bir adım daha önde olduklarını söylemek mümkün! 

Yorum yazın

TEKLİF İSTE

TEKLİF İSTE