Görsel Optimizasyonu ve Görsel Aramalardaki Yenilikler

Google Lens ve Pinterest Lens gibi yenilikler, görsel aramaların önemini daha da artırdı! Böyle giderse, e-ticaret sektörünü de düşünürsek, görsel aramalar müşterilerin arama alışkanlıklarında hatta satın alma davranışlarında büyük değişimler yaratabilir! 

Değeri sık sık vurgulanmasa da, sitenizi görsel aramalar için optimize ettiğinizde; kullanıcı deneyimi, dönüşüm oranları ve online trafik açısından bu optimizasyonlar size birçok avantaj sağlar. 

Görsel ve SEO birlikte konuşulduğunda akla ilk gelen, imajların site hızını yavaşlatmaması adına yapılan çalışmalardır. Halbuki, görsel optimizasyonuna dair teknikler günümüzde çok daha çeşitli! 

Geleceğe Dair Uygulamalar

Dilerseniz, konuyu biraz daha somutlaştıralım. Bir restoranın önünden geçtiğinizi hayal edin, restoranın görselini yakaladınız ve arama yaparak daha detaylı bilgi almak istediniz. Arama motoru size, restoranın ismine ek olarak menü bilgilerini dahi sunabilir. Hatta, o geceye özel bir menü varsa, bunun bilgisini de sizinle paylaşabilir. 

Ya da, önünüze bir magazin dergisi geldiğini düşünün. Harika bir ayakkabı gördünüz. Aynı şekilde, fotoğrafı yakalayarak Google’da arama yapabilir, beğendiğiniz ayakkabıyla ilgili çok daha detaylı bilgilere hemen ulaşabilirsiniz. Satın alabilirsiniz de! İşte görsel aramaların yaratabileceği devrim potansiyeli de aslında burada saklı. 

Görsel Optimizasyonu İçin Uygulayabileceğiniz Stratejiler 

Görsel optimizasyonu ile ilgili yaygın olarak kullanılan birçok SEO tekniği halen geçerliliğini koruyor. Web sitenizde kullandığınız görseller, karmaşıklıktan uzak olmalı. Böylece, görsel uygulamalar, imajlarınızı işlemden geçirirken herhangi bir zorluk yaşamazlar. Bunların dışında, aşağıdaki, görsel tabanlı arama optimizasyonu tekniklerine de bir göz atın:

Sağlıklı bir indeks için, görsellerinize açıklayıcı alt metinler ekleyin

İmajlarınızı, imaj site haritasına ekleyin

İmaj başlıklarını ve alternatif metinleri eklerken hedeflediğiniz anahtar kelimeleri kullanın

Görsellerinizi ideal boyut ve ideal görünüm açısından optimize edin

İçerik sayfaları ve imajlar için uygun olan şema biçimlendirmelerinden faydalanın

Görsellerinizi, sadece masa üstü için değil, mobil cihazlar için de (render süreci) optimize edin 

Bitirirken:

Özellikle e-ticaret mağazaları için, görsel aramalardaki gelişmeler, dünyanın her yerinde çok yakından takip ediliyor. Çünkü, müşterilerin satın alma davranışlarında birçok yeniliği beraberinde getireceği oldukça açık. Tüm bu gelişmeler, görsel optimizasyonunun daha da ciddiye alınmasına yol açacak.

Yorum yazın

TEKLİF İSTE

TEKLİF İSTE